Funkce v systému

Ověřování množství produktu

Byl nahrán dodatek, který zapečetí ověření množství produktu na faktuře. Systém zohledňuje, kolik kusů daného produktu se prodá v rámci celého dokladu.

Před změnami formuláře faktury došlo k následujícím změnám:

Při zadávání produktu systém zobrazil seznam dostupných produktů a u každého z nich se v hranatých závorkách "[]" objevilo množství dostupného produktu, např. Produkt1 [5].

Dosud jsme měli možnost přidat více položek se stejným produktem, kdy jsme u každé z těchto položek mohli specifikovat množství zboží. Faktura byla vygenerována, protože omezení platila pouze pro jednu položku.

Po implementaci změn:

Systém je nyní schopen kontrolovat a validovat množství produktu v celém dokladu bez ohledu na počet položek se stejným produktem. To znamená, že již nebudete moci vytvořit fakturu s více položkami, které přesahují dostupné množství produktu.

Shrnutí:

Dosud jsme měli možnost přidat do formuláře více položek se stejným produktem, kde bylo možné u každé z těchto položek specifikovat maximální dostupné množství zboží. Po nahrání nebude možné změny takové faktury úspěšně uložit. Zobrazí se zpráva informující o tom, že celkové množství produktu uvedené na faktuře překračuje dostupné zásoby.

 

Přihlaste se z nového zařízení

Protože je vaše bezpečnost v BitFaktuře prioritou, rozhodli jsme se podniknout další kroky, které mají skutečný dopad na její zvýšení. Od října, pokud se uživatel přihlásí k účtu z nového zařízení, je v nastavení účtu na 3 dny zablokována možnost změny čísla bankovního účtu. Po přihlášení uživatele je z nového zařízení odeslán e-mail s žádostí o potvrzení přihlášení. Pokud je zařízení potvrzeno, blokování změny účtu je odstraněno.

 

Faktury pro automatické platby

U faktur generovaných automaticky po zaplacení bude v případě produktu zdaněného sazbou (osvobozenou od DPH) uveden na faktuře i důvod osvobození uvedený v účtu nebo sekci.

 

Automatická aktualizace nákupních cen

Byla změněná fungování Automatická aktualizace nákupní ceny na kartě produktu, kterou naleznete v nastavení účtu. V současné době se ceny automaticky neaktualizují, když se na kartě produktu objeví 0,00 CZK.

Automaticka aktualizace nakupnich cen

Více o této funkci si přečtete v naší Nápovědě.

 

Zpráva o produktu: marže

Dosud platilo, že pokud v report za dané období obsahoval zálohy i objednávky na tyto zálohy, byly údaje duplicitní. Po opravě jsou údaje ve výkazu v souladu se skutečným stavem a neopakují se.

 

OSS faktura 

Daňová sazba pro Irsko byla rozšířena na 0 %. Zjistěte více o vystavování mezinárodních faktur.

 

Nové odkazy na nápovědu

Víte, co to jsou helplinky? Jedná se o informace o funkcích, skryté vedle možností ve formě otazníku. Kliknutím na odkaz nápovědy získáte informace o tom, jak daná funkce funguje, a pokud potřebujete podrobnější informace, můžete přejít přímo na článek v Nápovědě. Doporučujeme vám používat odkazy do nápovědy, jelikož každý měsíc přidáváme další popisy stávajících i nových funkcí, abychom vám používání BitFaktury ještě více usnadnili.

Helplinky

 

Seznam zákazníků

Od října se na seznamu zákazníků v sekci Zákaznici zobrazuje zkrácený název. Tento postup má usnadnit kontrolu, ke kterému oddělení je daný zákazník přiřazen.

 

Mobilní aplikace

Tmavý režim pro iOS

V září byl tmavý režim zpřístupněn v aplikaci pro Android a v říjnu debutoval v aplikaci pro iOS. Tmavý režim, také známý jako Dark Mode, je stále populárnější a je nyní dostupný v mnoha aplikacích, prohlížečích a webových stránkách. Jedná se o prezentaci obsahu, tlačítek a dalších prvků ve světlých barvách na tmavém pozadí. Přečtěte si také, jak povolit tmavý režim v desktopové verzi programu.

iOS Dark Mode

 

Datum splatnosti 

Do všech dokumentů dostupných v mobilní aplikaci bylo přidáno pole Datum splatnosti. Chcete-li toto pole vyplnit, přejděte do Úpravy dokladu, rozbalte Více možnosti a najděte funkci Datum splatnosti. Po výběru data z kalendáře uložte změny. 

Mobilni aplikace Datum splatnosti