Obecné funkce

Produkty prodávané online

Pokud máte zaškrtnuté políčko Automatické platby v cestě Nastavení účtu > Online platby, pak při přidávání/úpravě produktu získáte přístup na záložku Online prodej.

Online prodej

V únoru došlo ke změně formuláře zálohové platby pro tuto možnost, ve kterém jsme provedli dvě důležité změny:

1. Zablokovali jsme uživatelům psaní kódu JavaScript v pokročilé formě kvůli potenciálním hrozbám, jako jsou:

  • útoky XSS a CSRF,
  • malware/skripty,
  • zásah do soukromí,
  • problémy s výkonem,
  • skrytá zadní vrátka,
  • útoky na ostatní uživatele.

2. Vzhledem k tomu, že možnosti formuláře byly výrazně omezeny, implementovali jsme dodatečné zaškrtávací políčko Chci obdržet fakturu. Teprve po výběru této možnosti se objeví fakturační údaje.

Nastavení DKIM

V předplatných Pro a Pro Plus si můžete nastavit vlastní e-mailovou adresu. Od 1. února 2024 je nutná další konfigurace poštovních schránek pro domény jako Google, Yahoo a další, když je pole v e-mailové zprávě nastaveno na adresu odesílatele mimo doménu poštovního serveru, ze kterého byla zpráva odeslána. Jedná se o konfigurace DNS a DKIM. Nastavení DKIM mohou konfigurovat uživatelé s rolí vlastníka účtu nebo správce. Podrobné pokyny k nastavení DNS a DKIM naleznete v naší Nápovědě.

DKIM nastaveni domeny

Sazby DPH Česká republika

Byla aktualizována sazba DPH pro Českou republiku. V roce 2024 platí následující sazby DPH:

  • Standardní sazba: 21 %
  • Snížené sazby: 12 % a 15 %.

 

Mobilní aplikace

Za účelem zlepšení fungování mobilní aplikace byly zavedeny obecné aktualizace funkcí. K významným změnám došlo v následujících možnostech:

Cenová nabídka

Formát dokumentu Cenová nabídka je obdobně přizpůsoben formátu dostupnému v desktopové verzi. Nyní můžete úspěšně vystavit cenovou nabídku svému klientovi ze svého smartphonu/iPhonu.

 

Seznam faktur

Do seznamu faktur byl obdobně jako u desktopové verze programu doplněn přehled hodnoty příjmů/výdajů.

Seznam faktur mobilni aplikace

Biometrie iOS

Nechcete se pokaždé odhlašovat ze svého účtu na faktuře na iPhonu, abyste se cítili bezpečně? Pak máme skvělou zprávu! Používání mobilní aplikace je nyní ještě bezpečnější, protože možnost biometrie na iOS byla zpřístupněna všem uživatelům.

 Chcete-li povolit biometrii, vyberte Nabídka > Můj účet > poté klepněte na posuvník Biometrické přihlášení a funkce je již povolena. Když opustíte aplikaci Faktura bez odhlášení a budete ji chtít restartovat, zobrazí se obrazovka pro odemknutí obrazovky s výzvou k zadání kódu. Biometrie musí být povolena při každém přihlášení do aplikace.

Biometrie mobilni aplikace