1. Charitativní dar

To určitě není nejlepší dárek pro zaměstnance, ale je to jistě originální dárek pro zákazníky. Stále více společností pořádá podobné akce. Jde o to, vybrat nadaci nebo jinou charitativní organizaci a dát jí konkrétní fond peněz, který použije na pomoc lidem nebo zvířatům. Pak už stačí poslat e-mail, pohlednici nebo SMS svým dodavatelům s přáním a informací, že jsme darovaný rozpočet věnovali na dobročinné účely. V tomto okamžiku stojí za to poskytnout podrobnosti k ověření Vaší zprávy. Je to skvělé gesto, které nejen podporuje důležité věci, ale také nás staví v dobrém světla.

Charita

 

2. Dobrá káva a čaj

Dárky z potravin se mohou zdát běžné, ale nikdo neřekne, že nejsou praktické, a proto potěší. V jejich případě se však nevyplatí šetřit. Ať to jsou dárky, které si většina lidí kvůli jejich exkluzivitě a potažmo vysoké ceně nemůže dovolit často. Mezi příklady patří vysoce kvalitní káva a čaje. Vyplatí se je koupit v dobrých obchodech. Z těch internetových nám zásilka dorazí max. za 2 dny a pokud bydlíme ve větším městě, snadno najdeme stacionární prodejnu, kde nám dárky elegantně zabalí. Do těchto balíčků můžete přidat další potravinářské produkty, například med, brusinky, koření a mnoho, mnoho dalších.

Dobra kava a caj

 

3. Alkohol? Ano, ale pouze kvalitní

Alkohol jako dárek pro zaměstnance nebo dodavatele? Tato myšlenka může být velmi kontroverzní. Podle našeho názoru se však není úplně čeho bát. Kvalitní, značkový alkohol dokáže vzbudit všeobecné uznání. Bude symbolizovat oslavu, čas na relaxaci a odpočinek, což je zvláště důležité v kontextu obchodních aktivit.

Alkohol

 

4. Poukazy do vybraných prodejen

Vouchery lze zakoupit velmi rychle a jednoduše. Vyplatí se vybrat univerzální obchod, například obchod s potravinami nebo s různými druhy doplňků potřebných pro domácnost. K dispozici jsou také poukázky do knihkupectví. Stojí za připomenutí, že nákupní centra nabízejí poukázky, které lze uplatnit ve většině obchodů nacházejících se v daném objektu. Tyto typy kupónů nabízejí i známí internetoví prodejci. Nejčastěji se online nákupem rozumí příjem kódů, které lze umístit například na přání nebo do vánočního e-mailu. Ušetříte tak čas – nebudete muset čekat na klasickou zásilku.

Vouchery

 

5. Vonné svíčky

Svíčka, samozřejmě ta kvalitní a krásně voňavá, je skvělý nápad na vánoční dárek nejen v rámci firmy. Je snadné najít, ať už v internetovém nebo stacionárním obchodě, elegantně vyhlížející svíčky, které budou spojeny i s chvilkou odpočinku a relaxace a zpříjemní Vánoce nebo jiné významné příležitosti. Ke svíčkám si můžete vybrat i další doplňky, jako jsou vonné tyčinky, terapeutické oleje nebo vonné koření jako skořice, kardamom nebo vanilka. To vše krásně zabalené, například v proutěných koších, bude velmi elegantním, přesto útulným a praktickým dárkem.

Svicky

 

Co ještě stojí za to přidat do výše uvedeného seznamu? Nechybí nápady na nouzové dárky pro zákazníky nebo zaměstnance k svátku či jiným příležitostem. Vyplatí se je však naplánovat předem, abyste se nestresovali nutností spěchat a rizikem, že uděláme chybu správným výběrem.