Obecné funkce

Věděli jste, že BitFaktura má více než 800 funkcí? Objevte je pomocí naší rozsáhlé Nápovědy.

Zkontrolujte své daňové identifikační číslo v databázi VIES

Pokud vystavujete zahraniční faktury v rámci Evropské unie, můžete si ověřit číslo DIČ dodavatele v databázi VIES, která obsahuje informace o plátcích DPH v EU. Tuto možnost využijete při vystavování dokladů jako: faktura, proforma, měnová faktura, ICS a export zboží. Funkce funguje pouze pro členské země EU. Když vyberete zemi mimo EU, tato možnost není k dispozici. Pokud chcete zjistit, jak si můžete zkontrolovat své daňové identifikační číslo v databázi VIES, určitě navštivte naši Nápovědu, kde vám krok za krokem vysvětlíme proces použití této funkce.

VIES databaze

 

Zálohové a konečné faktury

Vylepšili jsme schéma výpočtu částky s DPH a bez DPH na konečných fakturách, abychom se vyhnuli drobným rozdílům v hodnotách v souhrnné tabulce a zajistili, že hodnoty na zálohových a konečných fakturách jsou vzájemně konzistentní.

 

Vytvořte zálohovou fakturu k objednávce

Po kliknutí na možnost Provést platbu předem v náhledu objednávky systém otevře vyskakovací okno (prvek uživatelského rozhraní zobrazený na obrazovce ve formě dodatečného okna), ve kterém můžete přednastavit hodnotu, která se automaticky zobrazí zahrnout do vytvořené zálohové faktury. Ve vyskakovacím okně můžete deklarovat procento (%) nebo zadat konkrétní částku s DPH.

Při vytváření druhé a další zálohy na objednávku systém nejprve vyhodnotí a vybere nejvhodnější variantu (hodnota v procentech nebo s DPH) a doplní pole hodnoty. Tato akce má zabránit drobným rozdílům v hodnotách v souhrnné tabulce.

 

Oznámení

Aktualizovali jsme oznámení o odeslání dokumentů. Pokud není faktura klientovi doručena, je stav nedoručení dokladu viditelný nejen v činnostech souvisejících s dokladem v jeho náhledu, ale i ve stavu na hlavním seznamu faktur.

Integrace

Podívejte se na všechny integrace a doplňky dostupné v BitFaktuře. Níže jsou nejdůležitější červnové aktualizace.

WooCommerce

Do WooCommerce byla zavedena obecná vylepšení integrace. Nejdůležitější změnou je vylepšení výpočtu slev na fakturách souvisejících s objednávkami ve WooCommerce. Přečtěte si více o integraci Invoice s WooCommerce.

Mobilní aplikace

Jaké doklady vystavit

Přidali jsme možnost spravovat všechny dokumenty, které jsou dostupné ve verzi prohlížeče systému. Najdete je přes tlačítko Více dokumentů v seznamu Dashboard a v záložce Nastavení > Více dokumentů.

 

Jake dokumenty vystavit

 

 

Náhled faktury

V červnu přibyla nová možnost, díky které si můžete prohlížet aktivity související s dokumentem z jeho náhledové úrovně.

 

Nahled faktury

 

Zobrazit verzi prohlížeče na mobilu

Pro nové uživatele, kteří si vytvořili účty od 17. června 2024, je v prohlížečové verzi systému po přihlášení na mobilním telefonu zpřístupněn nový pohled (podobný tomu, který je vidět po přihlášení do mobilní aplikace).

 

Zobrazit verzi prohlizece