API BitFaktury

BitFakturu API neustále rozšiřujeme o nové změny. Od tohoto měsíce je možné přepisovat údaje zákazníka na faktuře parametrem "buyer_override": true.
Doposud se při zasílání client_id parametry, tedy jméno_zákazníka, příjmení_zákaznika atd., získávaly z údajů zadaných v poli Zákazník. Nyní odeslání parametru "buyer_override": true API se chová stejně jako formulář pro vytvoření / úpravu faktury, bere v úvahu informace uvedené v parametrech API.

Níže je uvedený příklad:

{

          "api_token": "API_TOKEN",

          "invoice": {

            "client_id": 12345,

            "buyer_post_code": "99-999",

            "buyer_city": "Praha",

            "buyer_street": "Sosnová 12",

            "buyer_country": "FR",

            "buyer_override": true,

            "positions": [

              {

                "name": "produkt1",

                "total_price_gross": 123,

                "tax": 23,

                "quantity": 1

              }

 

 

Zálohová faktura 

Do seznamu zálohových faktur jsme doplnili označení (viz Z1) označující, že k zálohové faktuře byla vystavena konečná faktura. Díky tomu si můžeme být jisti, které faktury byly nakonec uhrazeny.

Zalohova faktura

 

Export

Vytvořili jsme export faktur do xls, který obsahuje nové sloupce s položkou týkající se hodnoty faktury v měně účtu (Nastavení - Nastavení účtu - Měna), např. PLN a hodnotu v měně faktury např. USD (s DPH, bez DPH).

 

 

Ruční propojování plateb a faktur v systému - měnové faktury

Došlo ke změnám ve způsobu zúčtování měnových faktur. Pokud byla platba vytvořena v jiné měně, než je hlavní měna faktury, se kterou je propojena, pak v náhledu této platby v závorce dojde k přepočtu na hlavní měnu těchto faktur.

 

Spojit s fakturou

 

Pokud je s danou platbou spojena další faktura v jiné měně, převod zmizí.
Po odpojení platby od této faktury se konverze znovu objeví. V případě spojení plateb a faktur, u kterých se liší hlavní měny, se v činnostech souvisejících s dokladem pod náhledem faktury u platby objeví informace o kurzu, kterým byla platba přepočtena. Navíc při poslední přidané platbě budou aktivity dokladu obsahovat informaci o částce přeplatku nebo nedoplatku, pokud částka platby nesouhlasí s částkou faktury.


Podrobnosti o platbách a fakturách naleznete v naší Nápovědě v článku Ruční propojování plateb a faktur v systému. 

 

Dark Mode

S vědomím výhod používání tmavého režimu a zároveň s přihlédnutím k individuálním preferencím uživatelů jsme na začátku roku představili možnost použití Tmavého režimu (Dark Mode) v BitFaktuře.

Každý si může sám vybrat, který režim je pro něj lepší, světlý nebo tmavý. Měsíc po měsíci přibývá uživatelů měnících režim závratným tempem, pokud jste se o této možnosti dozvěděli při čtení dnešního shrnutí, zanecháváme krátký návod Jak zapnout tmavý režim v BitFaktuře?


V pravém horním rohu, hned pod e-mailovou adresou, je uživatelům k dispozici přepínač, který umožňuje přepínat mezi různými režimy v závislosti na našich preferencích. Kliknutím na Zapnout tmavý režim ikonou měsíce aktivujeme tmavý režim v celé BitFaktuře. A pokud se chceme vrátit do světlého režimu, stačí vybrat Vypnout tmavý režim a ikonu slunce na liště. 

 

Dark mode