OSS report a export v XML

V lednu byla zpráva OSS aktualizována o nové sloupce. Chcete-li vygenerovat zprávu OSS, přejděte do části Reporty> Seznam reportů > Finance > Hlášení OSS. Přibyla také možnost exportu sestavy v XML. Pokud chcete mít možnost vystavovat faktury OSS s DPH více se dozvíte zde.

Hlaseni OSS

 

Platby - nový filtr

Pokud přidáte platbu ručně podle Platby > Nová platba a poté ji chcete zkombinovat s existující fakturou takto:

po zadání celkové platby s fakturou byl přidán nový filtr "hledat podle částky platby". Rychle tak najdete přesně tu fakturu, kterou potřebujete. 

 

Platby

 

Pravidelné faktury - nový filtr

Pokud využíváte možnost pravidelných faktur, jistě Vás potěší zpráva o přidání nového filtru. Nyní je můžete filtrovat podle typu – příjem, výdaj nebo je všechny ponechat ve výchozím nastavení.

Pravidelne faktury

Opakované faktury s nastavenou slevou

Pokud máte stálé smluvní partnery a chcete zvýšit počet transakcí zaplacených včas, využijte slevu. Jedná se o procentní slevu účtovanou za včasnou platbu. Pokud vystavujete fakturu s nastavenou slevou, můžete na jejím základě od ledna nastavit fakturační cyklus. Díky této kombinaci získáte čas na opakujících se fakturách a zvýšíte svou finanční likviditu včasnou platbou se slevou. 

 

Fakturační produkty

Pokud jste v Nastavení > Nastavení účtu > Konfigurace Produkty > Produkty na faktuře nastavili možnost POUZE produkty, které byly dříve přidány do databáze:

Produkty

Pokud pak zadáte název produktu, který není v databázi, objeví se hlášení Položka není propojena s produktem. Informace automaticky zmizí, když napíšete správný název produktu. Jasná zpráva Vám umožní vyhnout se vystavení faktur s produktem, který není ve Vaší databázi.

 

Fakturační API

Každý měsíc vylepšujeme API pro fakturaci. V lednu přibyly další proměnné související se zrušením/odpojením účtu.

 

Blog BitFaktury – podívejte se na nové články

Leden je měsícem shrnutí a také novoročních informací o chystaných změnách pro podnikatele. Níže jsme uvedli seznam lednových publikací:

Shrnutí roku 2022

Shrnutí novinek v systému prosinec 2022

5 nápadů pro vlastní domácí podnikání